Stanser lompesalget etter klokken seks om kvelden


-Vi er redd for at barn og unge skal få utlagt tarm, derfor stenger vi salg av lomper på alle offentlige utsalgsteder etter klokken 18.00. Du kan kjøpe pølse, men ikke du får ikke legge den i brød eller lompe, sier helserådfører i Soddfjøla kommune.

Ungdommen mener forbudet er et typisk utslag av snikdramatisering av samfunnet.

-Vi vokser opp med hjelm. Samfunnet har blitt en dyrepark. Vi lever i ufarlige bur og blir matet av passere fra staten. Er vi heldige får vi en luftetur en gang i blant, sier Fredric.

Foto Greyerbaby

NORSKE TILSTANDER i Syria

I går formiddag brøt det ut Norske tilstander i en liten gatestump i Aleppo. I en hel halvtime skjedde det ingen ting. Det var ikke til å tro.

-Jeg viste ikke om jeg skulle le eller gråte, så jeg gjorde ingenting forteller Ahmad som har levd med konstant kuleregn i snart 5 år.

-Det var nesten godt krigen kom tilbake. Jeg hadde ikke ro i meg til å holde ut særlig lenger.

Foto RNW.org

Amerikanske tilstander i pressen er tross alt bedre enn Russiske

At pressehusene ikke har råd til å lage like gode nyheter lenger er bedre enn at staten lager nyhetene om seg selv. Statlige selfienyheter er sjelden til å stole på, derfor kaller vi det stiftelsesnyheter, sier mediepolitisk talisman i NRK Børge Kveip.

-Statlige nyheter fokuserer kun på hvordan staten ønsker å fremstå, men når du tvinger folket til å betale for nyhetene, så blir det mye mer troverdig. Når de vet at de blir straffet hvis de ikke betaler for det, da blir det så mye bedre.

-Da angår nyhetene deg på en helt annen måte. Du får en helt spesiell nærhet til de. Og nærhet er bra, des nærmere vi kommer seerne des bedre blir det. Hvis vi kan trøkke kameraet oppi trynet på folk og filme nesehårene... da har vi gjort en god jobb.

Foto cowins

Unger drømmer om å bli toppleder

-Glem fotballproff, penga er i ledelse, sier Asbjørn.

-Jeg gidder ikke fly rundt etter en ball når jeg kan sope inn millioner på å sitte foran en pc og chatte.

-Du må lære å løpe før du kan sitte. Noen kommer aldri til det stadiet.

-Jeg lærte å ligge før jeg begynte i barnehagen.

Foto lichdinhtb

Ble forvekslet med sau

Sauebonden Tugestad fra Fjøshanger beklager hendelsen ovenfor media og lover å ubetale erstatning for skjendig av hårvekst på offentlig sted.

-Jeg trudde en av sauene mine hadde forvillet seg inn i bokhandelen når jeg så han. Jeg var så fokusert på å fange ham at jeg ikke skjønte at alt kaoset var på grunn av boksignering.

NKB har ikke lykkes med å få en kommentar fra Edvard Hoem, men bokhandleren i Fjøshanger konstaterer at han liker bedre å bli forvekslet med Bjørnstjerne Bjørnson.

Foto Jarvin

Turistkontor starter produksjon av nordlys

Norges minste by Kolvereid har kjøpt in 4 pent brukte laser lyskastere fra fjorårets Nasjonale Melodi Grand Prix finale og håper med det å tiltrekke seg turister fra hele verden.

-Det er egentlig samme hvor de er fra, bare det er mange av dem og at de er over 25 år. Vi er ikke interessert i horder med blakke turister.

Det får være grenser, sier turist økonomisk talsperson på vegne av Turist Oppdrett AS.

Foto JHGibert 

Mangler 40.000 trafikkulykker om dagen

Fake fakta. Når myndighetene mener at 4 av 1000 nordmenn i trafikken er rusa så mangler det faktisk 5 hundre millioner trafikkulykker bare siden 80-tallet.

-Det er en grunn til at de ikke krasjet. Det var ikke bare flaks. Det er fordi det er farligere å kjøre i mørket enn i cannabis påvirket tilstand, forteller forsker Sunn Fornuftsen ved UiO.

-Med den logikken kunne vi like gjerne totalforby kjøring i Nord-Norge halve året. Og etter klokka 16.00 halve året i Sør-Norge. For ikke å si etterforske Veivesenet for å bygge mørke veier og stille dem ansvarlig slik vi gjør med Cappelen.

Skitterphoto

Vi må i større grad sette de syke ut i skogen

Trollreformen. På Høyres Hus ble det i går enighet om å bygge flere natursykehus uten strøm. -Frisk luft og rent vann fra bekken renser sjelen. Tenk så mange flotte naturopplevelser de vil få, sier Høyres helsepolitiske talskvinne.

-Vi har bevilget 1000 øre til bygging av 8 nye natursykehus type klatretårn i villmarken. Vi er lei av å høre på klaginga. Det er nok nå. Skal de rike bli rikere kan vi ikke ta fra de rike, det er de som skal bli rikere. Dette må dere skjønne snart!

Foto Unspalsh

Nord Koreansk spion oppdaget i Halden

The Big No. Etter det NKB kjenner til kartla hun Haldenreaktoren med tanke på kjøp. I over 4 måneder har Kim Jong-un's utsendte spionert for å finne et best mulig prisoverslag.

Det spekuleres i om det siste års uhell kan settes i sammenheng med ett regelrett forsøk på å få ned prisen. -Vi vil ikke betale full pris for en ødelagt reaktor, det sier seg selv. Når den i tillegg er verdens eldste, så tror jeg Norske myndigheter vil oppfatte vårt tilslag som svært generøst, sier den varetekt fengslede spionen.

Spionen minner om at få andre land, om ingen, er villige til å kjøpe verdens eldste atomreaktor. -Hvis ikke Norge selger nå, så risikerer de å aldri få solgt. Da kan de bare sitte der med sin utdaterte teknologi.

Foto FinnWikiNo