Alpinsenter tester snøminer


Forsvarets Mineryddere tester ut såkalte "fredsminer" i hjemlige trakter. -Det er ikke så ofte vi legger ut miner, og i alle fall ikke i fritidsbevarende tjeneste. Men dette er jo helt topp.

"Lars" som må å holde identiteten sin hemmelig, skal snart tilbake til Afghanistan hvor han rydder miner på femte året. Men før det skal han få lov til å bruke sine evner til å spre glede.

Norske alpinsentre sliter med dårlig snøfall og har de siste årene brukt snøkanoner og bønn for å bedre forholdene. -Vi kommer lissom ikke lenger med kanonen nå. Vi må ha tyngre skyts i kampen mot værgudene, sier Fjolstad som driver Knespretten Alpinbakke.

-Vi har prøvd både snøpistoler og snøbomber denne sesongen. Ting kom litt ut av kontroll når vi hadde prøvesprengninger, det var godt vi var aleine i fjellet. Klok av skade på uregistrert arbeidskraft valgte vi å koble inn forsvaret før vi gikk videre med minebombing og rakket oppskyting.

-Vi vil jo helst teppebombe fjellet, men vi er redd turistene flykter hvis vi bruker klasebomber. Derfor prøver vi oss frem med litt sånn "miljøvennlig" krigføring.

Foto Simon

Torpedo lanserer betalingsløsningen Ups


Nå blir det mye enklere å få tilbake de pengene du ikke vil at myndighetene skal vite om. Torpedoen Geir har lansert en app så du ikke lenger trenger spørre etter en som kjenner en som har hue fullt av bol, for å få betalt for den jobben du utførte svart.

-Vi som har hold på i bransjen noen år merker at det er store mørketall, selv for oss. Det er rett og slett en svart økonomi inne i den svarte økonomien og nå har vi endelig fått på plass en innkrevings tjeneste som kan tappe dette enorme markedet, sier Geir.

-Det har vel aldri skjedd før at kjeltringene kopierer bankene, men denne gangen må vi se oss slått,  bankene var rett og slett mer innovative enn oss på dette feltet.

Foto Picography

Nasjonal Festplan budsjetterer 4 milliarder til russetreff på Lillehammer


Regjeringen legger Nasjonal Transportplan på hylla og bruker penga på festing isteden. -Nå er det bare noen måneder igjen til valget og vi ligger så dårlig an på meningsmålingene at vi kommer til å tape uansett, derfor bare gjør som vi vil på tampen av regjeringstiden, sier anonym kilde i den blå blå regjeringen.

-Vi har en intern konkurranse blandt ministrene, hvem klarer å bruke mest oljepenger. Finans leder leder, men samferdsel tar innpå. Helseministeren er også forventet å gjøre det godt. Nå blir det party!

Foto Bussruss.no

Vil gjøre cyanid ampuller tilgjengelige i alle norske tuneller


-Særlig Oslofjordtunellen, trafikanter bør ha ett humant alternativ når ikke hjelpen kommer frem i tide. Er det ikke noe lys i tunellen så trenger vi ikke late som om det er det og særlig ikke når det er vann, sier Arve Skrekkstad i Panikkforbundet.

Trygg Trafikk og Rusmiddeltilsynet er sterkt imot at norske tuneller skal brukes som "sprøyterom". - Det kommer til å vrimle av narkomane som raver rundt i veien og tigger penger. Vi har allerede bompengeordninger.

Foto solycis