Flere og flere ser frem til å si opp strømmen

Snart kommer det husholdningsbatterier som kan lagre nok strøm til en bolig for et helt år. De er ikke større enn en dør og kan henges på veggen. Men, det er ikke den fantastiske nyvinningen som skaper entusiasme i de tusen hjem...

Det er vissheten om at snart kan de be kraftselskapene dra til helvete. Mafia monopolet er en sagablott. For ikke i ett sekund har strømbrukerne trodd på bortforklaringene til strømkartellene. Alle veit att de juger, alle veit at vi er avhengige, alle veit at de presser opp prisene.

-Jeg skal bruke halvparten av det jeg sparer på hevn. Dvs, pengene doneres til folkeaksjonen moderne landsvik. Disse strømbaronene har utnyttet vår felles energiarv og holdt befolkningen som betalingsgissler. Det må få konsekvenser, sier Abraham Nordstrøm fra Midtre-Eiker.


Foto Aron Cabrera

Yrkeskriminelle søker seg til Stortinget

-Vi opplever en økning i antall søknader fra kriminelle gjenger hver gang en stilling utlyses, særlig fra de tungt belastende miljøene, opplyser personalsjefen på Stortinget.

-Vi får også direkte henvendelser, eller "åpne søknader", hvor de tilbyr "tjenester" a typen banke opp pressefolk, smugle hasj, fri bruk av Hells Angels lukkede festlokaler, mot gjenytelser.

-Når den ene skandalen avløses av den andre uten at det noe ende vil ta, skjønner vi jo at kjeltringene har fått øya opp for Stortinget, de finner seg rett og slett ikke i å bli ranet av de folkevalgte, de vil ha sin del av statskaka.


Foto Matt Kieffer

Papirløs flyktning stjal papir fra kopimaskin

Den papirløse flyktningen ble tatt på fersken med 44 gram papir utenfor en skole i Moss. Papiret ble beslaglagt på stedet og sendt til destruksjon.

Flyktningen hevder via sin advokat at papiret var til eget bruk og at han ikke hadde til hensikt å selge det videre. Saken er oversendt statsadvokaten og de har besluttet å ta ut siktelse for besittelse og salg av hvitevarer.


Foto Daniel Gauslaa, Forsvarets mediesenter/Forsvaret

Unge lovende synes det er ekkelt med gamle entertainere som liker lukten av sagmugg

-Æsj, vi skal iallfall ikke dele garderobe. De er så grisete disse gamle showbiz folka, de tenker bare koffert, bare smak på ordet pultost.., sitter du der og spiser pultost?! pult ost ?!

-Og så promper de i Jacuzzi... nei!

-Jo, og i Champagnen! Æsj...


Foto Nastya Gepp

Snodig at et oljeland ikke smører sine ledere

-Rart at de ikke torturerer folket sitt også. For at det skal funke må man gjøre begge deler. Det nytter ikke å bare skumme oljen. Det ene forutsetter det andre. Det må piskes og´. Nei, Norge roter det til for seg selv, sier Ali Tee i Qatar.

-Ett statsapparat er kansje det som trenger mest smøring hvis det skal fungere. Det er veldig rart for oss å se en annen smøreprodusent sitte sånn i klisteret når de lager smøringen selv.

-Nordmenn ser det neppe selv, men for oss som ser Norge utenfra er det opplagt. Den enorme interessen for skismøring er ett substitutt for manglende olje innsprøytning i samfunnet. Da får se hvor mye bedre resultatene blir med riktig smøring.


Foto Vinod Thadhani 

Oppdrett av svømmebasseng- laks avslørt

Svindelen hadde pågått i flere måneder da den ble avslørt på Tøyenbadet i Oslo. -Vi klør oss i hue og prøver å forstå hvorfor dette ikke ble oppdaget tidligere. Foreløpig konkluderer vi med at det har noe med mobilen å gjøre.

-Det var da folk begynte å dukke opp med fiskestang at vi skjønte at noe var på gang. Folk spurte etter fiskekort, vi at det skulle være storskala svindel i 50 meters bassenget, nei, den så vi ikke.



Foto Stefan Kuhn

Satt opp vindmølle i skauen, solgte strøm på svartebørsen

Den tidligere hårføner produsenten nekter straffeskyld og uttaler via sin advokat at hun har ingen kjennskap til vindmøllen som står montert ca 100 meter fra hovedhuset på families ferie eiendom på Tjøme.

-Dette var nytt for min klient, hun viste ikke at det sto en vindmølle der. Hun stiller seg også uvitende til strømkabelen som er påmontert det eksisterende strømnettet.

-Min klient kan forklare de store summene som er satt inn på hennes konto i Danmark og mener dette er forenlig med nav sine retningslinjer. Hun mener politiet er på villspor og håper de finner den skyldige.


Foto Chantal Mure

Ta Sjansen Oslofjordtunnelen

NKB la 1,2 milliarder på bordet for rettighetene til arrangementet. Belastningen ble så tung at bordet knakk og forhandlingene måtte avbrytes. 2 dager senere gjenopptok de forhandlingene med bistand fra Norges Bank.       

-Heldigvis kom vi i mål før vi måtte få hjelp fra Verdensbanken. Jeg vet ikke hva vi tenkte, men neste gang skal vi ikke gå inn i forhandlinger med cash, da skal vi bruke kuer og griser, sier programsjef Odvar Seddelstad.