Gir ut bok om gatekirurgi

Når ord kan redde liv. Faglitteratur selger som aldri før fordi titler som sjarmen med tarmen, gleden med kjeden, gir folk en mer lystbetont introduksjon til temaer som før ble oppfattet som svært tunge.

Ultimate fighter, kokk og forfatter Geir Vold forteller om et stort behov for en bok som gir en kjapp innføring i behandling av gatevold.

-Tenk deg selv, du er ute på byn og fester. Plutselig kommer en Mercedes Benz forbi og ruller ned ruten. Ut stikker en UZI og kameraten din ligger på fortauet før du vet ordet av det.

-Da er det kjekt å ha en kopi av Gatekirurgen i nærheten. Slå opp på kapittelet for Mercedes Benz nedrulla vinduer: Løp inn på nærmeste kebabsjappe. Rask til deg plastbestikk. Løp tilbake og fjern kulene med kniv og gaffel.

-Oslo blir en mye tryggere by med denne boka der ute. Tenk deg selv. Du er ute og går. Plutselig må du amputere det ene beinet. Før du vei ordet av det er kompisen din over gata på vei bort til nærmeste kebabsjappe og henter plastbestikk.

-Gatekirurgen er den nye nabokjerringa. Vi må bry oss om hverandre, sier Geir Ove som selv har brukt håndboken en rekke ganger. -Det gikk riktignok gæli, men det er mye billigere at livet ikke står til å redde hjemme på kjøkkenbordet mitt enn på en dyr operasjonssal.

-Jeg har ikke helt forståelse for at vanlige folk oppsøker fagfolk lenger etter at forlagene begynte å gi ut forenklede versjoner av Universitetenes fagdisipliner i billedbøker. Nå kan vi sluke et hvilket som helst studium på 3 timer. Hallo?!

I fjor kjøpte han boka "Bygg ditt eget hus med ting du finner" på impuls og er strålende fornøyd med å spare milioner av kroner på håndverkere. Selv om det ikke blir varmere enn minus 10 grader inne om vinteren, så veier følelsen av å ha gjort det selv opp for det.

-Jeg viste ikke engang at jeg var interessert i å bygge hus. Hadde det ikke vært for tv-snekkern... Geir Ove innrømmer at han aldri så tv-programmene, men at han kjente igjen ansiktet på bokomslaget.

Nå skal han igang med å bygge en bil av lapskausbokser. Boka "Bruk søppla" inneholder oppskrifter på hvordan man kan lage både biler og seilbåter av enkelt avfall. -Utdanning er historie, deal with it!

Foto Pexels