Sender fisken i rør til Nederland

Den nye fiskeforbindelsen Dutch Pipe, eller "hasjpipa", vil frakte trillioner med fisk fra lakseelver på norsk kontinentalfjell til Nederland og derfra videre ut i europa.

Det er også meningen at fiskeledningen i fremtiden skal kunne levere overskuddsfisk etter modell fra olje og gass bransjen, som gjør at Norge får europas dyreste naturfisk.

Siden røret er så langt må fisken sendes når den er liten, sånn at den kommer frem før den blir for gammel, litt som bananen, bare mye verre. Fiskeoppdrettere verden over følger spent med på det norske prosjektet og lykkes det blir alle verdenshavene lagt i rør.

Norske båtfiskere har lite til overs for at norsk laks fraktes med fly til Kina. De mener at hvis de bare skal sprøytes fulle av vann og selges videre til utvannet pris kan de like godt sende fisken gjennom 5G nettet til Huawei.

Derfor tar Equinor's holdingselskap Fish'n Ships over fiske eksporten til Kina og legger den i rør gjennom nordvestpassasjen. Siden kineserne bare skal fylle den opp med vann får de bare tørrfisk.

Foto tuproyecto