Tolga superdritt kommune kjøpte seg fri fra nasjonal ydmykelse

Etter å ha trenert innrømmelsen i årevis, la superdritt kommunen Tolga tilslutt nok penger på bordet til å slippe å innrømme noe som helst offentlig. 

-Vi snakker om en ydmykende sum, som veier opp for skaden de påførte offrene, plus en god del ekstra. De betaler for at offrene og samfunnet ikke skal snakke om det grusomme maktmisbruket, forklarer rettskommentator Knut Observerersen.

-De kjøper seg fri med andre ord, kansje ikke så rart siden den grove kriminaliteten var økonomisk motivert i utgangspunktet. De hadde jo penger for å si det sånn, så hvor mye straff dette var kan man jo begynne å lure på.

-Om det i det hele tatt svei økonomisk får vi aldri vite, vi vet hvor mye de stjal, vi vet hvem de misbrukte og utnyttet, vi vet hvilke Tolganesere som utførte jævelskapen, men erstattningsummen, selve straffen, holdes hemmelig. 

-Og det er litt av problemet, utdypet Observerersen. Selv om offrene nå kan smiler hele veien til banken så er summen betalt av skattebetalerne, det er ikke kommunens skattebetalere som skal betale erstattningsummen, det er individene som har utflørt gjerningen.  

-De skal betale av egen lomme, ikke andres, hvis ikke gjør de det samme igjen.