Trafikanten.no fungerer bedre enn trafikken

Sanntid=revidert rutetid. NKB har gjennom en serie overfalsinterjuer kartlagt problemene med offentlig trafficking i Oslo. Her er noen av de beste svarene.

-Vi skjønner ærlig talt ikke hvordan vi har klart å få til dette. Det skjedde etter att de tok vekk stemplingsmaskinen. Plutselig fungerte alt. Før så var det en annen jobbkultur her. Skulle det bli hytte på landet så måtte det det. For hver klage lagde vi en forsinkelse. Folk slutta aldri å klage. Ble bare mer og mer, men når de innførte fastlønn fikk vi ikke noe ekstra for å fikse alt rote vi skapte. Det ble litt dumt å jobbe overtid uten lønn. Så da bare slutta vi å lage forsinkelser. "Petter"

-Det er mange grunner til att det har vært dårlig opp gjennom åra. En periode måtte du snakke dårlig norsk for å jobbe her. Også har det vært mye innavl. Før så kunne du ikke gifte deg med en som kjørte en annen linje. Gjorde du det ble ungene nekta å kjøpe månedskort og stengt ute på livstid. Det var det kontrollørene gjorde i mange år, jakte på barn av feilansatte. "Åge"

-Du måtte ha blodtype rhesus minus for å kjøre linje 5 til Vestli. Hadde du rhesus pluss måtte du bytte på Stovner med en som var Hiv positiv. Det var helt sykt. Att ikke flere tog kræsja er ett under. Sikkert mye pga skinnene. Hadde vi ikke fulgt dem hadde det gått rett vest. Det er ingen av oss som kunne veien. Vi hadde ikke hatt sjans ute i trafikken. "Camilla"

Foto Phillie Casablanca