Gå til hovedinnhold

Det fantes ikke kvinner i Norge mellom 1940-45

Ordet mannekeng kommer fra ordet
mann og kveg. Her fra dogwalken til
motefremvisning  i Mannelia 1942.
Jentene på skogen. Skal vi tro krigslitteraturen kom kvinner først til landet etter 2 verdenskrig. De hadde vært her tidlig på 1900-tallet en gang, men så dratt igjen pga det kalde klimaet.

Barna de satt igjen vokste opp og ble til hardkokte slåsskjemper. Når tyskerne kom fikk de så mye juling att damene flyttet tilbake for å se på.

Norge var på den tiden ett homokulturelt samfunn og overgangen til en flerseksuelt tilværelse gikk ikke smertefritt. Det ble mye huff og æsj og isj, men ikke mer enn at det har blitt 5 millioner av oss.

Foto Trondheim Byarkiv


Populære innlegg fra denne bloggen

Grønn te inneholder hasj

Se hva om skjer. TV2 Lurer Deg avslører at grønn te inneholder smakstilsetnings stoffet hasj. Produsenten Hipton benekter tvert om at teen inneholder 10% hasj.

-Vi skulle gjerne tilsatt mer, men da får vi ikke regnskapet til å gå opp, sier Hipton som oppfordrer TV2 til å sende reportasjen.

Foto Dano

Ben Redic Fy Fazan Står På USA's Terrorliste

Bråk i Flåklypa. Den fryktede oppfølgeren til Flåklypa Grand Prixkom i stampe da oljesjeik Ben Redic Fy Fazan havnet på USA's terrorliste.

-Jeg hadde en litt tvilsom omgangskrets, sier Fazan til Flåklypa Tidene og beklager problemene dette førte til for 2'ern. En Araber kunne jo ikke komme inn og redde filmen lenger.

-Jeg ble tilbudt å spille selvmordsbomber, men å styrte ett fly inn i Flåklypatoppen falt meg tungt for brystet. Hadde det vært Blodstrupmoen...
Foto Filmweb / Platekompaniet

Bekymret for politiets omgangskrets

Vi ser det i media hele tiden. Gang på gang viser det seg at gjerningskvinnen er en kjenning av politiet. Vennegjengen har blitt så drøy at hederlige mennesker ikke lenger vil assosieres med politiet. Du hører feks aldri en høyt anset samfunnsborger omtale seg som en kjenning av politiet.

NKB mener det må forskning til for å bedre forstå de nære båndene politiet har til kriminelle. Vi trenger mer kunnskap om atferdsmønsteret til politiet og ser på radiomerking som et interessant forslag. Da kan forskerne kartlegge hvilke miljøer og typer de omgås og med den insikten sette inn mottiltak.

Foto Luigi Mengato