Tester årets juleakevitt på legevakten

Føre var. -Altså, det blir pumping uansett, da er det like greit å ta det her nede. Du må ikke tro vi drikker mindre selv om vi jobber på legevakta. Skal du klare å håndtere denne jobben må du drikke, i allefall i julebord rushet.

-Alkolisme klassifiseres ikke som sykdom internt, for oss er det en tilstand. Det råeste er att ingen merker om vi har julebord midt i arbeidstiden. De som trenger hjelp er så håpløst selvopptatte att de merker knapt om vi snøvler i fylla.

-Vi pleier å ta det inne på operasjonssalen. Når pasientene ser oss fly inn og ut er det enten for å feste eller hente mere teknisk sprit. Og det har vi nok av.

-Julebordet på legevakta er det desidert råeste i landet. Går det til helvete er det bare å legge seg på operasjonsbordet og pumpe det ut, så kan du begynne å drikke igjen om 15 minutter. Anger du en kjappis med en kollega tar vi abort på stedet. Trenger du sykemelding dagen etter... you name it.

-Det beste er att ingen trenger å rydde opp etterpå. Akevitten har samme gulfarge som rensevesken. Etter intens festing ser det faan meg ut som vi har desinfisert hele rommet. 

Foto Espen Klem